Coroziune si Protectie Anticoroziva

Revista de

Coroziune si Protectie Anticoroziva

Instructiuni pentru autori


Home
------------------------------
Despre noi
------------------------------
Instructiuni Autori

------------------------------
Abonamente
-----------------------------
Anunturi
-----------------------------
Contact

FORMA DE PREZENTARE A LUCRĂRILOR

Manuscrisele se vor prezenta la Redacţia Revistei CPA, B-dul Muncii 103-105 Cluj-Napoca, listate în două exemplare şi în format electronic (CD, dischetă, e-mail) culese într-un editor de texte, preferabil MS Word, sau in format rtf, cu fontul Arial, cu diacritice româneşti (ă, î, ş, ţ, â) având mărimea corpului de literă de 10 puncte (pentru textul de bază şi bibliografie) şi 9 (pentru legende, tabele etc.). Acestea vor fi tehnoredactate la 1,5 rânduri. (MODEL)

STRUCTURA LUCRĂRII

Introducere: cuprinde pe scurt stadiul actual al cercetării în domeniul abordat, eventual o parte teoretică (dacă nu e voluminoasă);

Partea experimentală: cuprinde prezentarea materialelor, aparaturii, dispozitivelor şi instalaţiilor folosite în determinările experimentale proprii, precum şi modul de lucru;

Rezultate şi discuţii: Concluzii: (evidenţierea elementelor de originalitate);

Lucrările vor cuprinde capitole de gradul l, subcapitole şi paragrafe.

Titlurile capitolelor se vor culege cu majuscule, corpul literei fiind Arial de 10 puncte.

Capitolele şi subcapitolele se vor numerota în sistem zecimal, iar subcapitolele vor fi de cel mult 2 grade de subordonare pentru fiecare capitol.

Titlurile de un grad inferior se vor numerota şi vor fi plasate la cap de rând, structurate (în ordine de subordonare descrescătoare) astfel: bold, de rând; bold italic; italic nebolduit.

Paragrafele vor începe (primul rând) la 1 cm faţă de marginea textului. Enumerările sunt de preferat cu bumbi sau cu linie, la distanţa faţă de margine la care încep paragrafele.

MATERIALUL GRAFIC, FORMULELE, TABELELE

Desenele/fotografiile se vor prezenta scanate (cu rezoluţie 300 dpi) şi introduse în text (explicaţia se va insera sub figură.

Graficele vor avea pe axele de coordonate mărimile şi unităţile de măsură despărţite prin virgule.

Tabelele vor avea: titlul (deasupra tabelului), cap de tabel cu denumirile mărimilor de pe coloane şi de pe rânduri şi cu unităţile de măsură corespunzătoare.

Formulele, precum şi restul materialului de gen text, tabele, figuri, simboluri ale mărimilor variabile etc., se vor culege cu caractere italice; cifrele şi simbolurile criteriilor de similitudine, d, log, In, e etc. se vor culege cu caractere drepte.

Numărul formulei/ecuaţiei (scris cu cifre arabe) se va încadra cu paranteze rotunde şi se va plasa la marginea din dreapta a oglinzii paginii, iar formula va fi centrată.

Unităţile de măsură se vor scrie cu caractere drepte, între paranteze drepte, când însoţesc mărimea, şi fără paranteze, când însoţesc valoarea numerică.

Se vor folosi unităţile de măsură cuprinse în Sistemul Internaţional, respectându-se simbolizarea corectă (ex.: bar, nu bari; mmH2O, nu mm CA, kW şi nu KW; s şi nu sec; m3 şi nu mc etc.).

Explicaţiile notaţiilor din formule şi din figuri se vor aşeza unele sub altele, însoţite de unitatea de măsură şi despărţite cu punct şi virgulă.

De regulă, tabelele vor avea titlul deasupra, iar figurile vor avea legendă dedesubt, aşezate la 0,5 cm de tabel sau figură.

Între figuri (tabele, formule) şi text se va lăsa (sus şi jos) o distanţă de 0,5 cm.

Formulele, figurile şi tabelele precum şi legendele figurilor şi titlurile tabelelor se vor culege cu acelaşi font ca în text, dar cu un grad mai mic (ex.: în text, cu Arial de 10 puncte, iar în tabel cu Arial de 9 puncte).

Formulele, figurile şi tabelele se vor numerota în continuare pentru fiecare articol şi vor fi introduse în text. Toate figurile şi toate tabelele vor fi menţionate în text (ex.: „După cum se arată în tabelul 1 ...") sau vor fi semnalate între paranteze rotunde, de exemplu (fig. 1.).

Bibliografia, numerotată în continuare în ordinea citării în text (adică [1], [2]...), trebuie dactilografiată la sfârşitul articolului şi prezentată conform SR ISO 690-1996, şi anume: cărţi: numele autorului, iniţiala prenumelui autorului, titlul cărţii, numărul ediţiei în cifre arabe, numărul volumului în cifre romane, locul publicării, pagina, anul la care se face trimiterea sau prima şi ultima pagină a fragmentului; periodice: numele autorilor, iniţiala prenumelui autorilor, titlul articolului (dacă este o lucrare străină se va da titlul în original), titlul periodicului precedat de cuvântul: în: numărul volumului sau anul de apariţie (în cifre arabe), numărul de ordine al numărului periodic, pagina citată sau prima şi ultima pagină a fragmentului citat sau a articolului întreg după cum citează doar o anumită pagină, un fragment sau un articol în întregime. Când lucrarea citată a fost tradusă în limba română, titlul se scrie în traducere, dar cu menţiunea că lucrarea a fost tradusă şi din ce limbă.

ORTOGRAFIA

Pentru ortografie se va respecta „Dicţionarul ortografic, ortoepic şi morfologic al limbii române", 2005, iar pentru unităţile de măsură se va folosi colecţia de standarde „Unităţi de măsură" (Ed. Tehnică, 1997) şi "Mărimi, unităţi şi simboluri în chimie-fizică" (Ed. Academiei Române, 1996).

Articolele în limba română vor trebui să aibă traducerea şi în limba engleză la:

  • titlul articolului;
  • rezumatul articolului;
  • titlul figurilor şi tabelelor.

Articolele în limba engleză vor trebui să aibă traducerea în limba română la titlu, rezumat, figuri şi tabele:

  • Numărul maxim de pagini este 6 (inclusiv tabele, figuri, fotografii).
  • Materialul se publică pe răspunderea personală a autorului privind respectarea legilor în vigoare referitoare la posibilităţile de brevetare.
  • Conform regulilor editoriale, manuscrisele, figurile publicate, CD-urile şi dischetele nu se mai restituie autorului.
  • Autorii trebuie să garanteze conţinutul tehnico-ştiinţific al articolului.
  • Materialele prezentate conform regulilor anterioare se primesc la redacţia revistei CPA, la adresa de mai jos:
    Revista Coroziune si Protectie Anticoroziva, B-dul Muncii 103-105, Sala E01, Cluj-Napoca, România.

Anul

|2011|
|2010|
|2009|
|2008|
|2007|
|2006|

Revista de Coroziune si Protectie Anticoroziva este editata de S.C. BETAK S.A. Bistrita,
in colaborare cu Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca